søndag 27. juli 2014

En bok når jeg venter på jaktstart i Sverige

Har nå lest Mikkjel Fønhus sin Trollelgen for 4 eller 5 gang, det er godt over 20 år siden sist så det var et meget velkomment gjensyn.
Naturskildringer og språk er jo Fønhus på sitt beste og få kunne slikt bedre en han, om noen.

Jeg må si jeg kjenner et visst slektskap med Gaupa der jeg har gått vestlandslier opp og ned på jakt etter den gammeltiuren jeg vet skal være der, jeg har sett den mange ganger men den har alltid berget seg klar. Likevel går jeg til krampa tar meg og mørket siger på og både jeger og hund er våt, kald og sulten men gi seg? Ikke på tale.

Ørretfiske

Favorrittfisket mitt er med mark og søkke etter ørret, resultatet har vært over all forventning med pers på 4.8kg.
2 bilder fra 2013, den største her var vel 2.8 om jeg husker rett.



Tiurjakt i Sverige 2013

2013 var et godt år i mitt vante terreng i Sverige, faktisk det beste året på de siste 5 etter min mening.
Resultatet ble bra med 4 tiur og også noe orrfugl, håper på en like bra tur i 2014.

Hagla er forresten en Fausti Highlander som ifølge selgeren på xxl skulle være like bra som en Beretta, det er den ikke.
Jeg skyter riktignok bra med den men rustangrep kommer fort, begge ejektorer fikk grader som låste de inne og det etter mindre enn fire serier på bane, forsåvidt en enkel fix men likefullt irriterende.
Dette skjedde naturlig nok på jakt og irriterende nok da jeg skjøt double på Tiur og skulle lade om kjapt siden det nok lå noen igjen, hvilket det gjorde selvsagt.


Piggbukk med 308

Noen minutter før morgenens driv skulle settes i gang kom det kolle, kalv og piggbukk beitende på 80 meters hold.

Piggbukken datt der den stod.


Kalv i driv

Første dagen i hjortejakten 2013, skjøt jeg 2 kalver med 10 minutters mellomrom på samme plass, den første kom før drivet startet, den siste like etter.

Holdet 65-70 meter og jeg brukte min Howa i 308, første kalven la seg etter 5 meter og andre hadde et utras på 30 meter før den lå.

Naboposten fellte kolla.

En god start.


Kalv på bø

En kalv tatt på bøen med Howa 308 og Sierra Gameking, gjorde et kort utras på 20-25m før den lå der.


Bukkefall

En fin bukk som kom inn på nabopost under et ettermiddagsdriv.


Pointeren Happy

Siden Gordon Setteren er blitt gammel og ikke holder lange jaktdager lengre gikk jeg til anskaffelse av en Pointer.
Hun fikk navnet Happy og sjelden har et navn passet bedre.
Hun er blitt en riktig så bra hund også så fra høsten av får GS finne seg i å ta det rolig selv om jeg nok begynner jakten med henne og lar henne få en time eller to før yngre krefter slipper til.



Gordon Setter på småviltjakt.


Noen bilder med min gamle GS tispe, Queenie er nå passert 12 år og sannsynligvis i sin siste høst som aktiv jeger, dårlig syn, hørsel og stive ben men nesen fungerer meget bra.

Det er trist men det er dessverre slik livet er, når den tid kommer så har jeg hvertfall mange gode minner om en fantastisk hund som har funnet mer fugl til meg enn jeg som jeger/skytter strengt tatt fortjener.












Hjortekolle

En hjortekolle som kom rett på meg, skutt på 15m hold med Krieghof Semprio i 9.3x62 med Oryx, den datt i smellen.


Rev på åte

Legger ved noen bilder av rev skutt på åte. Mitt oppsett er Biltema sin varlser, den fungerer like greit som Driveway Patrol jeg hadde tidligere.

Avstand fra sensor til mottager i huset er 80m med yttervegg mellom, herfra bruker jeg 308 eller 223.

Jeg har også mulighet til å sitte i glugg i løe med 15m til åtet, her har jeg montert opp en 11w led lyskaster som gir plenty med lys når marken er snødekt. 
Er det lite snø i ditt område bør du kanskje vurdere sterkere lys om du ikke har en meget god og lyssterk kikkert, min Zeiss Victory 3-12x56 takler det bra.